Hamnar mail från oss i din skräppost eller får du inte mail från oss?

Vi har fått ett antal rapporter från medlemmar att de har svårt att hitta de mail vi skickar ut eller att de inte får mail från oss. Detta gäller framförallt mail som har med våra kurser tex. antagningsbesked och kvitton. Detta kan i många fall bero på att mailen sorteras som skräppost för att förhindra detta och garantera att vår mail kommer fram bör du lägga till oss som betrodd avsändare i den mailtjänst du använder.

Nedan beskriver hur detta görs för de två populäraste mailtjänsterna, klicka på länkarna nedan för att komma till rätt beskrivning:

Betrodda avsändare i Outlook.com (Gäller för outlook.com, hotmail.com och live.com)
Betrodda avsändare i gmail.com (Gäller för gmail.com)

Det är också viktigt att du kontrollerar att den mailadress du anger när du anmäler dig till någon av våra kurser är rätt angiven, vi kommer använda denna för all kommunikation relaterat till kursen.

Betrodda avsändare i Outlook.com

Detta gäller för mailadresser under följande domäner outlook.com, hotmail.com och live.com.

Nedan inställningar görs från webbversions av Outlook, skriv in outlook.com i adressfältet på din webbläsare. Logga sedan in med dina användaruppgifter till ditt mailkonto.

1. När du är inloggad öppnar du upp Inställningsmenyn, detta gör du genom att trycka på kugghjulssymbolen i det övre högra hörnet.

2. När inställningsmenyn har öppnats väljer du skriver du in ”Betrodda avsändare och domäner” i sökrutan till vänster. Du flyttas då till inställningarna för betrodda avsändare.

3. Tryck på ”Lägg till” i skriv in ”dans.se” i textfältet som visas och tyck Enter.
Tryck sedan igen på ”Lägg till” och skriv in ”grrc.nu” i textfältet och tryck sedan på Enter.

4. Både ”dans.se” och ”grrc.nu” bör nu finnas i listan över betrodda avsändare och domäner i likhet med bilden nedan. Tryck på ”Spara” nere i högra hörnet för att spara inställningarna.

Du är nu klar med inställningarna och kan stänga inställningsmenyn på krysset i övre högra hörnet. Från och med nu ska mail från oss hamna i din normala inkorg.

Betrodda avsändare i gmail.com

Detta gäller för mailadresser under följande domän gmail.com.

Nedan inställningar görs från webbversions av Gmail, skriv in gmail.com i adressfältet på din webbläsare. Logga sedan in med dina användaruppgifter till ditt mailkonto.

1. När du är inloggad öppnar du upp Inställningsmenyn, detta gör du genom att trycka på kugghjulssymbolen i det övre högra hörnet.

2. När inställningsmenyn har öppnats trycker du på ”Visa alla inställningar” då visas menyn för alla inställningar.

3. I inställningsmenyn som visas väljer du sedan ”Filter och blockerade adresser”.

4. Trycker sedan på ”Skapa ett nytt filter” under rubriken ”Följande filter används på alla inkommande e-post”.

5. Lägg till en betrodd avsändare genom att fylla i ”dans.se” i fältet ”Från” och tryck där efter på ”Skapa filter” (6) se bild nedan.

7. En ny ruta kommer upp där du ska klicka i alternativet ”Skicka aldrig till skräppost” tryck därefter på ”Skapa filter” (8).

Återupprepa samma procedur men för ”grrc.nu”, välja ”Skapa ett nytt filter” skriv in ”grrc.nu” välj ”Skapa filter” markera ”Skicka aldrig till skräppost” tryck därefter på ”Skapa filter”.

9. Du ska nu ha en lista som ser ut enligt nedan.

Du är nu klar med inställningarna och kan återgå till inkorgen. Från och med nu ska mail från oss hamna i din normala inkorg.